Players wekken afkeer op
Geschreven door Laura Sarkissian
Dating tips, zenuwachtig zijn
Het is soms zo moeilijk om ‘het echte’ van ‘het neppe’ te onderscheiden. Met volle moed en een gezonde portie vertrouwen ging ik een kennismaking aan en vanuit daar groeide het vertrouwen met elke keer als ik hem sprak. We durfden steeds meer van elkaar te laten zien en hij gaf me geen enkele reden om zijn motieven te wantrouwen. Sterker nog, het was een beetje eng hoe dichtbij hij in de buurt kwam van mijn ''ideale man''. Een vlotte babbel, spontaan, gevoel voor humor, ambitieus en avontuurlijkheid kwamen niet tekort bij hem. Daarnaast voelde ik ook een fysieke aantrekkingskracht, waardoor elke ontmoeting ook een lading gezonde seksuele spanning met zich meebracht. Ik was niet van plan om eraan toe te geven. Het was namelijk wel fijn om kleine stapjes te nemen en hem er ook voor te zien werken. Echter, na twee maanden daten begon hij ongeduldig te worden en een hele andere kant van zichzelf te laten zien.

Eerst was hij namelijk heel geïnteresseerd en investeerde hij tijd en moeite om mij dagelijks een keer te appen of in het weekend af te spreken. Nu had hij het opeens heel druk en liet heel weinig van zich horen. Niets was ervan gelogen, hij had het super druk…met andere vrouwen.

Zo ging ik met mijn vriendin op een vrijdagavond naar een terrasje in Amsterdam en kwam ik hem tegen met een vrouw. Het zag ernaar uit dat ze het méér dan gezellig met elkaar hadden. Hij vertoonde hetzelfde flirterige gedrag als met mij, raakte haar speels aan, etc. – Wat een klootzak!! – dacht ik. Nou had ik natuurlijk op hem af kunnen stappen en hem voor schut kunnen zetten, maar ergens was ik blij dat de waarheid boven tafel kwam. Ik was blij en opgelucht dat ik geen seks met hem had gehad. Dat zou alles namelijk nog gecompliceerder en pijnlijker maken.

Als een vrouw seks heeft gehad met een man die een player is dan voelt ze zich gebruikt. Als iets heel goedkoops en zo aangetast door het feit dat de man haar waarde niet inzag en er als een soort wegwerpvoorwerp mee is omgegaan. Het raakt zo diep, dat zulke ervaringen bij vrouwen ook een negatieve factor spelen in hun toekomstige relaties. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan als vrouw om te beseffen dat de player in deze kwestie, zelf de persoon is die waardeloos is en niet mans genoeg is om zich ernaar te gedragen. Dat HIJ zelf niet compleet is en geen respect heeft voor zichzelf als mens en zo ook andere mensen niet respectvol kan behandelen.

Nu heb ik al wat ervaring opgedaan om playergedrag te herkennen, maar zelfs met alle kennis bestaat de mogelijkheid dat een vrouw er weer in trapt. Players zijn namelijk goed in het manipuleren, verbergen, het verleiden, dingen verbloemen, de controle houden en vooral goed met hun praatjes.

Nu denk je misschien; maar wat kan ik doen om een vrouw die ik leuk vind niet de indruk te geven dat ik een player ben, want dat ben ik helemaal niet?!

Do’s & Don’ts als je op een date bent met een vrouw:

- Verspreid je aandacht niet te veel.
 Ben je met haar, wees dan ook voornamelijk bij haar met je aandacht. Kijk je te veel om je heen naar andere vrouwen, of ontsnapt je aandacht makkelijk tijdens een gesprek? Dan is de kans groter dat een vrouw denkt dat je niet luistert of niet serieus bent.

Sommige players hebben namelijk een manier om het kort over serieuze onderwerpen te hebben en de nadruk meer te leggen op fysieke aantrekkingskracht. Zodra het over een serieus onderwerp gaat zijn ze minder actief in het gesprek dan wanneer ze aan het flirten zijn.

- Gaat het gesprek over daten en relaties? Wees eerlijk!

Doe je alsof je ‘super heilig’ bent? Dan kan dat overkomen alsof je iets verbergt. Ben je iemand die elk weekend date of op een profiel heeft op een dating app, dan kun je het daar eerlijk over hebben. In de beginfase is het normaal om opties open te houden.

- Complimenten zijn leuk, maar niet te veel..

Een compliment krijgen van een man wanneer ik hem zie en voordat we afscheid nemen is leuk. Maar als hij overal te enthousiast over doet, dan komt dat heel geforceerd en gemaakt over.

Ik denk dat in de eerste instantie vertrouwen met de tijd moet groeien. In de tussentijd is het fijn als een man zo transparant en communicatief mogelijk is. Daarbij is consistent zijn ook heel belangrijk.

Zoals ik al in mijn eerdere blog beschreef; ben je iemand die in de beginfase elke dag appt of belt? Houd dat vast! Heb je een leuke klik met iemand, wees vooral geduldig en oprecht in alles wat je doet. Vervolgens komt een moment dat het gepast is om haar voor te stellen aan je kring. Dat geeft nog eens een extra boost in het vertrouwen in elkaar. Waarom zou je dat anders doen als je niet serieus zou zijn met een vrouw?

Als je je allebei gemakkelijk voelt bij elkaar en je bent al voorbij de beginfase, wees dan ook niet bang om persoonlijke dingen te vertellen om dichter tot elkaar te komen.

Ze zeggen weleens dat vrouwen op foute types vallen en voor de ‘bad guy’ gaan. Ik zeg, vrouwen die dat doen zijn niet klaar voor een echte man. Dus voor de mannen die wél hun best doen en respectvol omgaan met vrouwen, zeg ik; vooral niet stoppen!

Hoe nu verder?

Of je leest verder op onze blogpagina om meer te leren over het vrouwenperspectief op daten en relaties. Of je kiest ervoor om mee te doen met onze GRATIS webinar... :-) Deze webinar levert jou meer zelfvertrouwen en emotionele stabiliteit op, ook leer je hoe je meerdere leuke gesprekken voert! 

Om je te registeren voor de GRATIS webinar, vul hieronder je gegevens in.

Hoe je met meer zelfvertrouwen een relatie start

Je krijgt in onze GRATIS webinar de tools

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
100% gratis - zet vandaag de volgende stap
Dit leer je:
  • Hoe je meer zelfvertrouwen en een krachtiger zelfbeeld krijgt
  • ​​Hoe je vaker de goedkeuring bij jezelf zoekt i.p.v. anderen te pleasen
  • ​Hoe je emotioneel stabieler wordt en groeit in aantrekkingskracht
  • ​​Hoe je op een leuke en authentieke manier online gesprekken start en voert
  • ​​De mogelijkheid om antwoord te krijgen op al je vragen tijdens de webinar (anoniem)
WeSocialMEN is erkend 
met een officieel keurmerk

Hoe je met meer zelfvertrouwen een relatie start

Je krijgt in onze GRATIS webinar de tools

Dit leer je:
  • Hoe je meer zelfvertrouwen en een krachtiger zelfbeeld krijgt
  • ​Hoe je vaker de goedkeuring bij jezelf zoekt i.p.v. anderen te pleasen
  • ​Hoe je emotioneel stabieler wordt en groeit in aantrekkingskracht
  • ​​​​Hoe je op een leuke en authentieke manier online gesprekken start en voert
  • ​De mogelijkheid om antwoord te krijgen op al je vragen tijdens de webinar (anoniem)
WeSocialMEN is erkend 
met een officieel keurmerk
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
100% gratis - zet vandaag de volgende stap
©2015-2021 WeSocialMEN.com

Officieel partners met Lexa & Relatieplanet
Officieel erkend door Branchevereniging Singles Keurmerk