Online daten vergeleken met Marktplaats.nl
Geschreven door Robin Kastermans
Je maakt jezelf druk omdat je bijvoorbeeld geen reacties krijgt op je online berichten die je naar vrouwen stuurt waardoor de twijfel toeslaat. Ik snap het. Laat ik dit weer in perspectief (drie stuks) plaatsen. Hoe? Door middel van Marktplaats en FB-market.


Sofie en ik zijn bezig om ons appartement in te richten (we gaan samenwonen 🎉) en we waren op zoek naar een koelkast. Op bovenstaande websites staan er genoeg. Een logisch gevolg is dat we na het zien van de advertentie een online bericht sturen naar degene die een koelkast aanbiedt.


Het eerste perspectief zijn de 'resultaten' van Sofie:
- zij heeft 8 mensen online benaderd;
- 6 reacties kreeg zij daarop;
- 1 was een gesprek waarin ze informatie aan het vergaren was en ineens niets meer hoorde (herkenbaar?);
- 1 zou een afspraak op zaterdag worden, moest nog bevestigd worden, maar uiteindelijk hoorde ze daar ook niets meer van (herkenbaar?).


Het tweede perspectief zijn mijn 'resultaten':
- ik heb 7 mensen online benaderd;
- 5 reacties kreeg ik daarop;
- 1 was een gesprek waarin ik informatie aan het vergaren was en ineens niets meer hoorde;
- 1 was een telefonisch gesprek waarbij ik tot een akkoord kwam en een afspraak maakte om de koelkast 6 dagen later op te halen.


Na dit akkoord (ik zou pas betalen bij het zien van de koelkast), dacht ik natuurlijk dat het geregeld was. Net als wanneer je een afspraak hebt gemaakt met een vrouw om later iets leuks te gaan doen samen, denk je ook dat het geregeld is. Wat er gebeurde was dat ik 3 dagen later een bericht kreeg van degene van wie ik de koelkast had gekocht. Ze gaf aan in de app dat het toch niet door kon gaan omdat ze de koelkast alsnog mee zouden nemen naar het nieuwe huis van hun.


Wat er daarna gebeurde qua enkele gedachten bij mij was interessant om te observeren. Dit zul je herkennen. 


Een derde perspectief:
- ik ging mij druk maken of ik niet te hard in mijn onderhandeling was geweest (in vergelijking: heb ik het juiste, of niet het verkeerde, gezegd?);
- ik kreeg gedachten dat ze de koelkast alsnog aan een ander had verkocht (in vergelijking: ze gaat met iemand anders wat leuks doen want ik ben niet leuk / interessant genoeg);


Wat deed ik met enkele van deze gedachten? Helemaal niets. Ik observeerde, lachte dat ze er waren en ging verder. Nu weet ik dat we praten over een koelkast. Echter, waar het omgaat is dat de gedachten die ik hierover kreeg, soortgelijk zijn toen ik zelf nog aan het daten was. Of met mijn bedrijf bezig ben met sales en marketing. Of toen Sofie en ik bezig waren met het zoeken van een appartement. Of zoals nu, bezig met een deel van onze inrichting via Marktplaats en FB-market. 


Besef daarom voor jezelf: deze gedachten zullen zullen altijd blijven bestaan. De vraag is: wat ga je met deze gedachten doen?


Perspectief 1: Sofie heeft als vrouw ook gesprekken waarin ze niets meer hoort, zelfs wanneer ze een afspraak wilt maken.
Perspectief 2: via bv Marktplaats heb ik ook dat mensen niet meer reageren of afspraken cancelen. Dit is normaal want het gebeurd op ieder platform.
Perspectief 3: ik krijg in een eerste reactie ook negatieve gedachten. Dit is normaal en zal altijd zo blijven voor ons als mens. Het gaat erom dat je er niet in blijft hangen en beseft dat het normaal is. Je bent hierin namelijk niet uniek.


O ja. Weet je wat er uiteindelijk is gebeurd met de koelkast? Diezelfde vrouw waarmee ik een eerder akkoord had en onze afspraak cancelde, stuurde een paar dagen later een bericht of we de koelkast nog wilde overnemen. Ze gaf aan dat deze toch niet paste in het nieuwe huis. Dit kwam voor ons mooi uit want we hadden nog geen nieuwe gevonden waardoor we de koelkast hebben overgenomen.


Dus: de eerste gedachten die ik kreeg (te hard in mijn onderhandeling / aan een ander verkocht?) waren uiteraard op niets gebaseerd. Grappig hoe onze mind werkt hè. De minder je deze (je mind) serieus neemt, de leuker en makkelijk dingen voor je gaan worden.


Conclusie: hetgeen wat je ervaart qua gesprekken tijdens online daten, dit is iets wat je in verschillende situaties (platforms) ervaart. Mensen blijven mensen en het onderwerp maakt niet uit. Je zult negatieve eerste gedachten krijgen. Je zult je druk gaan maken. Je zult gaan twijfelen en dingen persoonlijk nemen. Dit is iets universeels. Jij, anderen en ik ervaren dit ook.


De vraag is: wat ga je ermee doen? Laat je je hierdoor tegenhouden? Zet je hierdoor zes stappen terug in je ontwikkeling en blijf je daar treuren? Of, blijf je stappen zetten? Soms één terug en daarna twee à drie vooruit? Leer je van je ervaringen? En, neem je het niet allemaal zo serieus en zwaar maar juist licht en vanuit plezier?


Iedere dag kun je een keuze maken. Zoals je weet, de keuze is aan jou.
Hoe nu verder?
Of je leest verder op onze blogpagina om meer te leren over het vrouwenperspectief op daten en relaties. Of je kiest ervoor om mee te doen met onze GRATIS webinar... :-) Deze webinar levert jou meer zelfvertrouwen en emotionele stabiliteit op, ook leer je hoe je meerdere leuke gesprekken voert! 

Om je te registeren voor de GRATIS webinar, vul hieronder je gegevens in.

Hoe je met meer zelfvertrouwen een relatie start

Je krijgt in onze GRATIS webinar de tools

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
100% gratis - zet vandaag de volgende stap
Dit leer je:
  • Hoe je meer zelfvertrouwen en een krachtiger zelfbeeld krijgt
  • ​​Hoe je vaker de goedkeuring bij jezelf zoekt i.p.v. anderen te pleasen
  • ​Hoe je emotioneel stabieler wordt en groeit in aantrekkingskracht
  • ​​Hoe je op een leuke en authentieke manier online gesprekken start en voert
  • ​​De mogelijkheid om antwoord te krijgen op al je vragen tijdens de webinar (anoniem)
WeSocialMEN is erkend 
met een officieel keurmerk

Hoe je met meer zelfvertrouwen een relatie start

Je krijgt in onze GRATIS webinar de tools

Dit leer je:
  • Hoe je meer zelfvertrouwen en een krachtiger zelfbeeld krijgt
  • ​Hoe je vaker de goedkeuring bij jezelf zoekt i.p.v. anderen te pleasen
  • ​Hoe je emotioneel stabieler wordt en groeit in aantrekkingskracht
  • ​​​​Hoe je op een leuke en authentieke manier online gesprekken start en voert
  • ​De mogelijkheid om antwoord te krijgen op al je vragen tijdens de webinar (anoniem)
WeSocialMEN is erkend 
met een officieel keurmerk
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
100% gratis - zet vandaag de volgende stap
©2015-2021 WeSocialMEN.com

Officieel partners met Lexa & Relatieplanet
Officieel erkend door Branchevereniging Singles Keurmerk